Syödään luonto? GMO, luomu ja tiede – myytit ja todellisuus

Tieteiden talo - Syödään luonto? GMO, luomu ja tiede – myytit ja todellisuus

Tieteiden talo
keskiviikko 5.4.2017
Mistä 18:00 Aikeissa 20:00
Tieteiden talo
FinlandHelsinkiKirkkokatu 600170
Näytä kartalla
13 osallistuja
Maatalous- ja metsätieteiden tohtori, FL, kasvinjalostuksen dosentti (HY), erikoistutkija emeritus (VTT, MMM) Jussi Tammisola luennoi Skepsis ry:lle otsikolla: Syödään luonto? GMO, luomu ja tiede – myytit ja todellisuus

Geenimuuntelu ja luomu herättävät vahvoja tunteita. Joidenkin mielestä geenimuunnellut elintarvikkeet ovat terveydelle vaarallisia, tuhoavat luonnon ja riistävät köyhiä maanviljelijöitä, toisten mukaan GMO on turvallinen ja tehokas ratkaisu lähes kaikkeen. Joidenkin mukaan luomu on ympäristöystävällinen, terveellinen ja eettinen tapa tuottaa ruokaa, toisten mielestä se taas tuhlaa ja rasittaa luontoa sekä sisältää pseudotieteellisiä väittämiä ja säädöksiä.

Maatalous- ja metsätieteiden tohtori Jussi Tammisola avaa kiinnostavien esimerkkien kautta mitä tieteellinen tutkimus kertoo asiasta ja millä tavoin erilaiset harhaluulot syntyvät ja juurtuvat suuren yleisön tajuntaan.

Lisätietoja luennoitsijasta:

Geenimuuntelun ja luomun suhde tieteelliseen tutkimukseen avautuu tarkemmin keskiviikkona 5.4.2017 Tieteiden talon pääsalissa (Kirkkokatu 6, Helsinki), klo 18:00. Yleisön kysymykset ja rakentavat kommentit otetaan vastaan avosylin, sana on vapaa ja sisäänpääsy ilmainen, tervetuloa!


Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Näytä rakkautta.

Anna like!

Kiitos.

Kuten jokainen haluaa help paljon.

Kiitos.